Министърът на земеделието Румен Порожанов дава показания в Специализираната прокуратурата по разследването

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов дава показания в Специализираната прокуратурата по разследването
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Ако има виновни, трябва да си понесат отговорността

Министърът на земеделието Румен Порожанов дава показания в Специализираната прокуратурата по следствието против предприемача Миню Стайков, обявинен в злоупотреба с евросредства.

Порожанов е привикан в качеството си на някогашен ръководител на Държавен фонд „ Земеделие ”, написа novini.bg.

Той още веднъж повтори, че е подготвен във всеки един миг да подаде оставка.

Според Порожанов, който дава отговор на въпроси за времето, когато оглавяваше Държавен фонд " Земеделие ", схемата била открита в границите на следствието, фондът спазвал всички периоди, упълномощени процедури и правила за попречване на спор на ползи. От думите му обаче стана ясно, че в самата процедура по утвърждение на европроектите, служителите от фонда нямали опция да осъществят надзор.

" Всяко едно утвърждение минава през йерархията на десетки лица ", уточни земеделският министър. Когато имало подозрение за недобросъвестна работа на чиновници са подавани сигнали, добави още той.

Порожанов съобщи пред медиите, че не усеща виновност за случая с нарушаванията със средства от еврофондове. Според него проблеми постоянно е имало в границите на една или друга процедура, само че в съответния случай ставало дума за нарушавания от страна на получаващите финансиране, което по думите му е отвън отговорностите на фонда.

Миналата седмица прокуратурата повдигна ново обвиняване на Миню Стайков за злоупотреби със средства от европейски фондове. Според проверяващите, той е употребявал деца на свои чиновници за източването на пари по разнообразни аграрни стратегии, поради което спецсъдът го остави в ареста.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 горан (преди 4 секунди) Рейтинг: 2008 | Одобрение: 1073 НЕ ТРЯБВА ДА Е ГОТОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКАТА СИ АМИ ДА Е ГОТОВ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ И КРАЖБИ Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР